Health Rodos:
Η πιο αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα που είδαμε ποτέ – Ο Άκης Πετρετζίκης την ανέβασε και έγινε χαμός – Θα σας ξετρελάνει
Ο Άκης Πετρετζίκης έκανε ξανά το θαύμα του και τρέλανε το ίντερνετ! Η νέα του συνταγή για τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, με τόσους χρήστες να μπαίνουν στο site που… κόλλησε.
Μάθε πώς να την φτιάξεις στο σπίτι βήμα-βήμα και γιατί την αποκαλούν την πιο αφράτη τυρόπιτα που έχει παρουσιαστεί ποτέ online.
Οι τυρόπιτες είναι ένα κλασικό σνακ αλλά και πρωινό στην Ελλάδα.
Παρακάτω θα δείτε μια εύκολη συνταγή για μια κλασική και παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, σόδα και γέμιση από μπεσαμέλ.
Τυρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη – Τι θα χρειαστείτε
Για την μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 1/3 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- αλάτι, προαιρετικά
- πιπέρι , προαιρετικά
Για τη γέμιση
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 500 γρ. φέτα
- Για την πίτα
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 330 ml σόδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά σε δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ρίχνουμε το γάλα σε μικρές δόσεις.
- Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση, τότε ρίχνουμε την επόμενη, φροντίζοντας να διαλύσουμε τυχόν γρομπαλάκια με το σύρμα χειρός.
- Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του γάλακτος.
- Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια της μπεσαμέλ, τότε είναι έτοιμη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι κρεμώδης και λεία.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα, το πιπέρι και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν στην μπεσαμέλ.
- Ρίχνουμε τη φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε προσεκτικά με το σύρμα χειρός ώστε να μη διαλύθει εντελώς.
- Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε -αν χρειάζεται- αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Δείτε το βίντεο:
Συμβουλές – για την τέλεια τυρόπιτα)
- Χρησιμοποίησε φρέσκια φέτα καλής ποιότητας για πιο έντονη γεύση.
- Άφησε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο πριν τη βάλεις στη γέμιση, για καλύτερη υφή.
- Άλειψε τα φύλλα με λιωμένο βούτυρο για τέλειο αποτέλεσμα στο ψήσιμο.
- Ψήσε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για να γίνει τραγανή απ’ έξω και αφράτη μέσα.
- Άφησέ τη να σταθεί 10 λεπτά πριν την κόψεις για να μην διαλυθεί.
Αν λατρεύεις τις πίτες, αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι must-try. Η αφράτη μπεσαμέλ και η πλούσια φέτα κάνουν την τυρόπιτα μοναδική, και όχι άδικα έγινε viral.
Δοκίμασέ τη στο επόμενο οικογενειακό τραπέζι και κέρδισε τις εντυπώσεις.
ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr
πηγή: giatros-in.gr