Health Rodos: Πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και λειτουργεί ως σύμμαχος για την υγεία μας.
Ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, μαζί με άλλα λαχανικά όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα οποία είναι αναγνωρίσιμα για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.
Ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι γλυκοσινολάτες και οι ισοθειοκυανικές ενώσεις που περιέχει συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του σώματος και στην προστασία των κυττάρων από μεταλλάξεις. Η κατανάλωσή του σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.
Τα οφέλη από την κατανάλωσή του
- Βοηθάει στην απώλεια βάρους, καθώς περιέχει ελάχιστες θερμίδες.
- Ενισχύει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.
- Περιέχει χολίνη, μια ουσία που είναι σημαντική για την μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
- Ενισχύει τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος χάρη στις φυτικές ίνες.
- Οι διατροφολόγοι προτείνουν την κατανάλωσή του 2-3 φορές την εβδομάδα, μαγειρεμένο στον ατμό ή ελαφρώς βρασμένο, για να διατηρεί τα σημαντικά του συστατικά.
Δείτε επίσης:
πηγή: trelokouneli.gr