Health Rodos: Τι θα χρειαστούμε
Για τα καλαμαράκια
- 400 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε φέτες
- 1 κούπα φρυγανιά, τριμμένη
- 1/2 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1/3 κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα λαχανικά
- 3 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το dressing
- 1/2 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο)
- 4-5 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 4 τορτίγιες
- ½ ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο)
- χυμό από 1 λεμόνι
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα καλαμαράκια αφού πρώτα τα έχουμε στεγνώσει καλά με ένα κομμάτι κουζινόχαρτο.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε στο μπολ τη φρυγανιά, το σκόρδο σε σκόνη, το μαύρο πιπέρι, και το ελαιολάδο. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3ο
Αραδιάζουμε τα καλαμαράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20 λεπτά. Στο πρώτο δεκάλεπτο αναποδογυρίζουμε τα καλαμαράκια από την άλλη πλευρά.
Βήμα 4ο
Σε ένα άλλο ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τα μυρωδικ, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για επίσης 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Βήμα 5ο
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 6ο
Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 7ο
Μόλις τα καλαμαράκια είναι έτοιμα παίρνουμε μία τορτίγια, προσθέτουμε λίγα λαχανικά, τα καλαμαράκια, φρέσκα μυρωδικά, και ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.
Καλή σας απόλαυση!
Συνταγή και φωτογραφία από tetisflakes.com
πηγή: mama365.gr