Health Rodos: Τι θα χρειαστούμε:
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ (περίπου 450 γρ.)
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή άλλη γεύση της αρεσκείας μας)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνουμε:
Βήμα 1ο: Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο και τα φακελάκια του άνθους αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Μόλις είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 2ο: Στρώνουμε τα μπισκότα
Σε ένα πυρέξ ή ταψί (περίπου 25×35 εκ.), στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Αν χρειάζεται, σπάμε κάποια για να εφαρμόσουν σωστά.
Βήμα 3ο: Προσθέτουμε την κρέμα
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω, στρώνουμε άλλη μια σειρά μπισκότα και έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Βήμα 4ο: Φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση της κρέμας.
Βήμα 5ο: Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
Βήμα 6ο: Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε
Πριν το σερβίρισμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε παγωμένο!
Καλή επιτυχία!
πηγή: mama365.gr