Health Rodos: Τι θα χρειαστούμε
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση πλήρες)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε σαντιγί
Για την επικάλυψη (προαιρετικά)
- Μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο
- Φρέσκα φρούτα (ροδάκινο, φράουλες, μύρτιλα κ.λπ.)
- Ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σου
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο: ετοιμάζουμε τη βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (22 εκ.) και το πιέζουμε με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 2ο: ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε προσεκτικά τη χτυπημένη σαντιγί με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βήμα 3ο: συναρμολογούμε το γλυκό
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και λειαίνουμε την επιφάνεια. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το γλυκό.
Βήμα 4ο: γαρνίρουμε και σερβίρουμε
Λίγο πριν το σερβίρουμε, απλώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού που επιλέξαμε και διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε το πιο δροσερό cheesecake του καλοκαιριού!
Extra tips: αν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι 2% και light τυρί κρέμα.
Καλή επιτυχία και… καλή απόλαυση!
πηγή: mama365.gr