Health Rodos: Δεν θέλουμε να σου πούμε να μην είσαι καλό παιδί. Τα καλά παιδιά σπανίζουν, χρειαζόμαστε περισσότερα στον μάταιο τούτο κόσμο. Θέλουμε όμως να σου πούμε πως όταν η καλοσύνη σου υπερβαίνει τα όρια, κάνεις κακό στον εαυτό σου, κι αυτό μακροπρόθεσμα δεν θα βγει σε καλό ούτε για σένα ούτε για κανέναν άλλο. Ιδού τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις πότε το παρακάνεις –και να το μαζέψεις.Θέλεις να σε συμπαθούν οι πάντες
Ξέχνα το, δεν γίνεται. Κι όταν λέμε «δε γίνεται» ξέρουμε ότι το βλέπεις σαν πρόκληση, και σκέφτεσαι «εγώ θα το καταφέρω» αλλά να σου πούμε ένα μυστικό; Ακόμα και αν το κατάφερνες, δεν θα το μάθαινες ποτέ, γιατί δεν μπορείς να ρωτήσεις έναν έναν όλους τους ανθρώπους που έχεις συναντήσει στη ζωή σου τη γνώμη τους για το άτομό σου. Οπότε τι είδους στόχος είναι αυτός, που δεν θα σου δώσει ποτέ την ικανοποίηση ότι τον έπιασες;
Αφήνεις τους ανθρώπους να σε εκμεταλλεύονται
Ναι, προφανώς το κάνεις «από την καλή σου την καρδιά», αλλά αν τις περισσότερες φορές καταλήγεις να νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δίνεις πολλά περισσότερα από όσα παίρνεις, ότι δε νιώθεις καμία ικανοποίηση από την καλή σου πράξη, τότε μάντεψε: Όντως κάτι δεν πάει καλά.
Φοβάσαι τις διενέξεις
Συγκρούσεις, καυγάδες, λογομαχίες, διαφωνίες, πες τις όπως θέλεις. Σίγουρα είναι καλή ιδέα να διαλέγεις τις μάχες σου, και να μην ξοδεύεις άσκοπη ενέργεια σε καυγάδες και διαφωνίες που δεν θα οδηγήσουν πουθενά, αλλά το να μην φέρνεις ποτέ αντίρρηση και να τα κρατάς όλα μέσα σου, απλά συσσωρεύει θυμό που κάποια στιγμή θα σκάσει σαν μεγάλη έκρηξη.
Νιώθεις συχνά ένταση χωρίς λόγο
Υπάρχει λόγος. Είναι ο συσσωρευμένος θυμός που λέγαμε στην από πάνω παράγραφο. Στην προχωρημένη του μορφή, μπορεί εκτός από ένταση να προκαλέσει ακόμα και χρόνια κατάθλιψη, ή συχνές ασθένειες γιατί το σώμα εξαντλείται εξίσου εύκολα, και παράλληλα, με το πνεύμα.
Νιώθεις ενοχές όταν θέτεις όρια
Τα όρια είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι ανθρώπινες σχέσεις –γκομενικές, φιλικές, επαγγελματικές ή άλλες. Δεν σε κάνουν «κακό» ή «δύσκολο» άνθρωπο. Σε κάνουν ισορροπημένο ενήλικα, που ξέρει τον εαυτό του και ξέρει να περνάει καλά με τους άλλους.
Είσαι πολύ αυστηρός/η με τον εαυτό σου
Δοκίμασε να εφαρμόσεις τις δικαιολογίες και τα ελαφρυντικά που βρίσκεις για όλους τους άλλους σε εσένα. Αν το πετύχεις, έστω και μία φορά, θα διαπιστώσεις ότι είναι απελευθερωτικό.
Αναλαμβάνεις πάντα τον ρόλο του ειρηνοποιού
Ξέρεις κάτι; Μερικές φορές οι άνθρωποι στις δουλειές ή στις παρέες θέλουν απλά να μαλώσουν, να τα βγάλουν από μέσα τους, να τους φύγει η ένταση βρε αδερφέ. Δεν χρειάζεται να μεσολαβείς για να τους τα βρεις, ή για να δώσεις λύση στην κατάσταση. Δεν είναι από μόνη της κακή η ένταση, ούτε η αμηχανία που προκύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ασ’ την να εκτονωθεί φυσικά, και μην σπεύδεις να τα «φτιάξεις» όλα. Όπως είπε κάποτε και ένας σοφός 100χρονος, τα προβλήματα έχουν την τάση να λύνονται μόνα τους.
Δεν αντέχεις την κριτική
Το ότι κάποιος δεν βρήκε αρκετά καλή τη δουλειά σου, ή το ότι θίχτηκε από μια συμπεριφορά σου, δεν σημαίνει ότι σε απορρίπτει σαν άτομο συλλήβδην. Το να κυνηγάς την επιβεβαίωση κάθε ώρα και στιγμή, από κάθε άνθρωπο που συναντάς, είναι μάταιο σαν τον στόχο να σε συμπαθούν οι πάντες: Είναι μια κούρσα που δεν τελειώνει πουθενά, και δεν θα σε ικανοποιήσει ποτέ.
πηγή: in2life.gr