Health Rodos: Όπως καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου, η ταμίας μετακινείται από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Να ανακληθεί η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), Μ. Κανατά, ζητούν με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου.
«Να σταματήσει ο αυταρχισμός και η απόπειρα τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων του ΨΝΘ που στοχεύει στο να επιβληθεί ‹σιγή νεκροταφείου» για να ολοκληρωθεί η κυβερνητική πολιτική διαλυσης και εμπορευματοποίησης και δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου.
Εκφράζουν την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) «ενάντια στον αυταρχισμό και την απόπειρα τρομοκράτησης τους από την διοίκηση του νοσοκομείου».
Ανφέρονται στη συνδικαλιστική δίωξη, με υποβάθμιση θέσης και μετακίνηση από το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Μ. Κανατά, ταμία του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων.
Όπως υποστηρίζου, είχε προηγηθεί η απόπειρα απόλυσης και η μετακίνηση της συναδέλφισσας Ρ. Γεωργιάδη, μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ και νυν αντιπροέδρου του ΔΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ.
Δείτε επίσης: Νοσοκομείο «Αττικόν»: Βούλιαξε ξανά από ράντζα – Μεγάλες αναμονές, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (φωτο)
«Η απόλυση της συναδέλφισσας ανακλήθηκε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, η διοίκηση του νοσοκομείου εξακολουθεί όμως να παραβιάζει ακόμη και την ισχύουσα εργατική νομοθεσία και επιμένει στις μετακινήσεις σε άλλο νοσοκομείο των δύο συνδικαλιστριών συναδέλφων», τονίζουν.
«Οι αυταρχικές πρακτικές του Υπουργείου ενάντια στους εργαζομένους»
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο καταγγέλει επίσης ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
«Προηγήθηκε η κλήση αστυνομικών δυνάμεων καταστολής ενάντια σε απολυμένους συμβασιούχους στην καθαριότητα, ακολούθησε η επιβολή άδικων προστίμων σε συναδέλφους της τεχνικής και διοικητικής υπηρεσίας ενώ συνεχίζονται οι απειλές σε εργαζόμενους/ες για υλοποίηση ΕΔΕ και οι διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού σε θεσεις και τμήματα, που μόνο στη Διοικητική Υπηρεσία ανέρχονται σε εβδομήντα (70) περίπου το τελευταίο έτος».
«Ταυτόχρονα, πληθαίνουν πανελλαδικά οι διώξεις και οι απειλές σε βάρος αγωνιζόμενων υγειονομικών στα πλαίσια της κυβερνητικής προσπάθειας να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή του ‘νέου ΕΣΥ’, όπως το ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων σε Υγεία και Ασφάλιση», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους.
Ως ένα ακόμα παράδειγμα φέρνουν το γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση της δίωξης σε βάρος της Α. Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο, κατηγορούμενης για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου ‘Χρυσοχοΐδη’) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Διαβάστε επίσης: Προσωπικός γιατρός: Ο ΙΣΑ ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συμμετέχουν στον θεσμό
Οι εργαζόμενοι καλούν την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα Σωματεία Εργαζομένων να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων του ΨΝΘ ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις.
Φωτογραφία iStock
πηγή: iatropedia.gr