ιστοσελιδες ροδος

Health Rodos

Υγεία - Ομορφιά - Διατροφή - Φυσική κατάσταση - Σωματική άσκηση

  • HOME
  • ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    • Source-1
    • Source-2
    • Source-3
    • Source-4
    • Source-5
    • Source-6
    • Source-7
    • Source-8
    • Source-9
    • Source-10
    • Source-11
    • Source-12
    • Source-13
    • Source-14
    • Source-15
    • Source-16
    • Source-17
  • ΡΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • RHODES INFORMATION
    • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
    • SUPERMARKET
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  • SHOWBIZ
  • TECHNOLOGY
  • AEGEAN NEWS
    • TOURISM
    • LIVE SPORTS
You are here: Home / Source-1 / Με υπογονιμότητα το 15% του γενικού πληθυσμού – Ποια είναι τα συχνότερα αίτια

Με υπογονιμότητα το 15% του γενικού πληθυσμού – Ποια είναι τα συχνότερα αίτια

29/03/2023 - 15:59 | Filed Under: Source-1 Tagged With: ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Health Rodos: Η υπογονιμότητα αφορά το 15% του γενικού πληθυσμού.
Στο 40% των περιπτώσεων υπογονιμότητας, το πρόβλημα οφείλεται μόνο στη γυναίκα ή μαζί στη γυναίκα και στον άντρα, στο 30% των περιπτώσεων κυρίως στον άντρα ή σε συνδυασμό με τη γυναίκα, στο 15% εξίσου και στους δύο, ενώ σε ένα 15% δεν έχουν βρεθεί τα αίτια.
Τα παραπάνω ανέφερε ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής του ΑΠΘ Δημήτρης Γουλής, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή σημερινή εκδήλωση, με θέμα «Υπογεννητικότητα και γονιμότητα στο σήμερα», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο κ. Γουλής επισήμανε ότι η υπογονιμότητα θεωρείται η μη επίτευξη εγκυμοσύνης μετά από ένα χρόνο προσπαθειών, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η πιθανότητα σύλληψης κατά τη διάρκεια επαφής στις γόνιμες ημέρες της γυναίκας είναι περίπου 18% σε ένα ζευγάρι που δεν έχει πρόβλημα, το οποίο θα επηρέαζε τη γονιμότητα.
Η υπογονιμότητα αφορά το ζευγάρι και όχι μόνο τον έναν από τους δυο
Αναφερόμενος στα θέματα γονιμότητας καθώς και στις νέες δυνατότητες απόκτησης παιδιών που υπάρχουν σήμερα, επισήμανε ότι η υπογονιμότητα είναι ένα θέμα που αφορά το ζευγάρι και όχι μόνο τον άντρα ή μόνο τη γυναίκα και ότι το ζευγάρι πρέπει να εξετάζεται πάντα μαζί από τον γιατρό.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ζευγάρι να εξετάζεται μαζί γιατί εξ ορισμού η υπογονιμότητα αφορά δύο άτομα, αλλά πολλές φορές αυτό το ξεχνάμε. Δηλαδή τον άνδρα τον βλέπει ένας ουρολόγος, ένας ενδοκρινολόγος, ένας ανδρολόγος. Τη γυναίκα ένας γυναικολόγος. Ποτέ δεν τα βάζουμε αυτά όλα μαζί και τελικά αγνοούμε την εικόνα. Ένας άνδρας μπορεί να γονιμοποιήσει μία άλφα γυναίκα αλλά όχι μία βήτα και το αντίθετο. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ο ένας από τους δύο έχει ένα μεγάλο πρόβλημα και ο άλλος καθόλου. Το πιο πιθανό είναι να συνυπάρχουν κάποια θέματα και για αυτό να μην έρχεται το παιδί. Εκτός, λοιπόν, από τους ψυχολογικούς λόγους, το να πηγαίνουν μαζί στο γιατρό, το να στηρίζει ο ένας τον άλλον, υπάρχουν και οι καθαρά ιατρικοί λόγοι. Φυσικά ο ουρολόγος θα ασχοληθεί με ανδρικά προβλήματα, δηλαδή αν υπάρχει διαταραχή στη στύση, αν ο άνδρας έχει κιρσοκήλη, αν έχει χαμηλή τεστοστερόνη, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει από την άλλη μεριά ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα να έχει μία γυναίκα, μία σύντροφο 20 χρόνων ή 45 χρόνων. Στη περίπτωση που η σύντροφος είναι 25 έχει όλο τον καιρό του κόσμου, αλλά αν είναι 45 δεν έχει καθόλου καιρό, για γυναικείους πια παράγοντες. Άρα θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση στις δύο περιπτώσεις. Δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις μία επέμβαση κιρσοκήλης και να περιμένεις να βελτιωθεί το σπέρμα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια. όταν η γυναίκα θα είναι πια στα 43 της», εξήγησε ο κ. Γουλής.
Γιατί πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της υπογονιμότητας;
Σημειώνοντας ότι στον άντρα το σπέρμα είναι περισσότερο από ό,τι τα ωάρια στη γυναίκα, διευκρίνισε ότι «η γυναίκα δεν είναι μόνο τα ωάριά της» και ότι είναι, επίσης, λάθος να ταυτίζουμε τον άντρα με το σπέρμα. Όπως εξήγησε ο κ. Γουλής, για να μπορέσει να τεκνοποιήσει μία γυναίκα, εκτός από ωάρια πρέπει να έχει ανοιχτές σάλπιγγες και κατάλληλη μήτρα, ενώ στον άντρα, η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να είναι δείκτης της γενικότερης υγείας του.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά μία δραματική περίπτωση, λέγοντας: «Ένας άνδρας είχε ένα μέτριας ποιότητας σπέρμα, που ήταν όμως αρκετό για να γίνει εξωσωματική. Έγινε εξωσωματική, γεννήθηκε το παιδί και ο άντρας πέθανε σε τρεις μήνες, γιατί ο λόγος που το σπέρμα του δεν ήταν καλής ποιότητας ήταν καρκίνος στους όρχεις και κανείς δεν τον εξέτασε περισσότερο να το δει στην ολότητά του. Αυτό είναι ένα ακραίο παράδειγμα. Δυστυχώς, όμως, τέτοια πράγματα έχουν συμβεί. Άρα, λοιπόν, η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να είναι αποτέλεσμα και άλλων θεμάτων που έχει στη γενικότερη υγεία του και είναι μια ευκαιρία να ψαχτεί και ο άντρας περισσότερο».
Ο κ. Γουλής πρόσθεσε ότι η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση, ένα σύμπτωμα και όχι η αιτία. «Η υπογονιμότητα είναι ένα σύμπτωμα. Ο τελικός σκοπός είναι η τεκνοποίηση, αλλά πάντα στην Ιατρική, το ενδιάμεσο βήμα είναι η διάγνωση του: “γιατί δεν μπορώ να κάνω παιδιά”. Άρα, μερικές φορές, η εξωσωματική και οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, έρχονται σαν ένας οδοστρωτήρας να λύσουν κατευθείαν το πρόβλημα, χωρίς να βρουν την αιτία. Η λύση δεν είναι να βρούμε μια μέθοδο για να έρθει το παιδί, αλλά να βρούμε και την αιτία που δεν έρχεται το παιδί. Αν βρεις την αιτία, μπορείς να δράσεις αιτιολογικά και αυτό θα βοηθήσει και για τα επόμενα παιδιά, αλλά και για τη γενικότερη υγεία. Μπορεί να έχει κανείς και κάτι άλλο και ένα από τα αποτελέσματά του να είναι η υπογονιμότητα», σημείωσε ο κ. Γουλής.
Επισήμανε δε, ότι μόνο ο φυσιολογικός κύκλος στη γυναίκα και η καλή στύση στον άντρα δεν σημαίνουν ότι είναι γόνιμοι. «Μια γυναίκα με σταθερό κύκλο 28-30 ημερών δεν πρέπει να εφησυχάζει, γιατί μπορεί να έχει τακτικά περίοδο μέχρι τα 50, αλλά η γονιμότητά της αρχίζει να μειώνεται μετά τα 35 και όταν φτάσει στα 40 κάθε χρόνος πια μετράει πολύ. Η περίοδος είναι μάλλον το τελευταίο που θα σταματήσει. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα ωοθήκης, η ωοθήκη να αρχίσει να γερνάει, να μεγαλώνει και να μην φανεί αυτό από την περίοδο. Άρα, λοιπόν, κάθε πράγμα στον καιρό του. Από την άλλη, οι άνδρες πάντα μπέρδευαν τη στύση με την αναπαραγωγή. Ένας άντρας μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα στύσης και να έχει μηδέν σπερματοζωάρια. Δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρει, εάν δεν κάνει σπερμοδιάγραμμα. Το ότι έχει στύση ένας άντρας σημαίνει ότι έχει τεστοστερόνη, όχι ότι μπορεί να κάνει παιδιά», εξήγησε ο κ. Γουλής.
Ποια είναι τα κυριότερα αίτια υπογονιμότητας;
Ως κυριότερα αίτια υπογονιμότητας στον άντρα ανέφερε τον υπογοναδισμό (δηλαδή το ότι δεν παράγεται επαρκής τεστοστερόνη), η κιρσοκήλη και λοιμώξεις όπως οι προστατίτιδες και οι ορχίτιδες. «Περίπου στο 1/3 των περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότητας δεν βρίσκουμε το αίτιο, δηλαδή, υπάρχει διαταραχή στο σπέρμα αλλά δεν βρίσκουμε την αιτία. Στα υπόλοιπα 2/3 βρίσκουμε τις αιτίες, οι πιο συχνές από τις οποίες είναι οι λοιμώξεις, η χαμηλή τεστοστερόνη, η κιρσοκήλη. Σπανιότερα αίτια είναι οι διαταραχές του θυρεοειδή, ο υπερθυρεοειδισμός ή ο υποθυρεοειδισμός, που μπορεί να διαταράξουν το σπέρμα. Επίσης γενετικά αίτια, στυτική δυσλειτουργία στον άνδρα και σπανιότερα αίτια νευρολογικά, αιματολογικά και άλλα.
Αντίστοιχα, στη γυναίκα συχνός είναι ο παράγοντας ωοθήκη που έχει να κάνει με την ηλικία της γυναίκας. Όσο μεγαλώνει, αδειάζει η ωοθήκη από ωοθυλάκια και σταματούν, όταν σταματάει η περίοδος, δηλαδή στα 50 περίπου, που είναι η μέση ηλικία εμμηνόπαυσης. Αλλά η γυναίκα γίνεται υπογόνιμη αρκετά νωρίτερα. Στη γυναίκα, λοιπόν, τα αίτια της υπογονιμότητας είναι το να μην λειτουργούν καλά οι ωοθήκες της, το να είναι κλειστές οι σάλπιγγες, το να υπάρχει μια ανωμαλία στη μήτρα, το να έχει πολύποδες, ινομυώματα, ενδομητρίωση», πρόσθεσε ο κ. Γουλής.
Γιατί να μην μετατίθεται για το μέλλον η τεκνοποίηση;
Ο κ. Γουλής τόνισε ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες δεν πρέπει να καθυστερούν την τεκνοποίηση, γιατί μπορεί στις γυναίκες να μειώνεται η γονιμότητα μετά από κάποια ηλικία, αλλά και στους άντρες, με το πέρασμα των χρόνων, επηρεάζεται η ποιότητα του σπέρματος.
«Ασφαλώς δεν θα απογοητεύσουμε κανέναν. Η γονιμότητα έχει μετατεθεί σε μεγαλύτερα χρόνια. Ασφαλώς και έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες σήμερα. Αλλά όπως δεν σημαίνει ότι επειδή έχω φάρμακα που κατεβάζουν τη χοληστερόλη πρέπει να τρώω ανεξέλεγκτα, έτσι κι επειδή η Ιατρική προσφέρει δυνατότητες δεν σημαίνει πως πρέπει να αρχίσω από τα 18-20 να σκέφτομαι να καταψύξω ωάρια ή σπερματοζωάρια για να τεκνοποιήσω αργότερα. Κρυοσυντήρηση μπορεί να ζητηθεί μόνο στην περίπτωση που ο άντρας ή η γυναίκα θα πρέπει να υποβληθεί σε κάποια θεραπεία που θα επηρεάσει τη γονιμότητα. Πάντα προλαβαίνουμε να το κάνουμε αυτό. Αυτό που συζητιέται ακόμα -γιατί έρχονται οι μόδες να πηγαίνουμε από τη μία υπερβολή στην άλλη- είναι ότι από τη στιγμή που μπορούμε να κρατήσουμε ωάρια ή σπερματοζωάρια, να τα κρατήσουμε για να παγώσουμε τον χρόνο και κάτι τέτοια πράγματα που στην ουσία δεν ισχύουν», σημείωσε ο κ. Γουλής. Παράλληλα, ανέφερε ότι «προς το παρόν ξέρουμε ότι με την κρυοσυντήρηση “ζουν” τα ωάρια, αλλά δεν έχει ακόμη διερευνηθεί η ποιότητά τους και η υγεία των παιδιών που έχουν γεννηθεί από αυτά».
«Παιδιά από κρυοσυντηρημένα ωάρια γεννιούνται εδώ και περίπου 15 χρόνια. Δεν έχουμε ακόμη δεδομένα. Δεδομένα έχουμε από την πρώτη εξωσωματική, που έγινε το 1978 και από την πρώτη ICSI μικρογονιμοποίηση, που έγινε το 1993. Στα παιδιά που έγιναν με εξωσωματική, υπάρχει μια μικρή αύξηση των συγγενών ανωμαλιών, αλλά είναι περίπου από 1% στο 3%, αν θυμάμαι καλά. Όμως αυτή η αύξηση είναι απολύτως δικαιολογημένη, εάν σκεφτείτε ότι για να φτάσει κανείς στην εξωσωματική πολλές φορές χρησιμοποιείται το τελευταίο ωάριο ή το τελευταίο σπερματοζωάριό του, που δεν είναι της ίδιας ποιότητας με τα πρώτα και είναι λογικό να υπάρχει μια μικρή αύξηση κάποιων προβλημάτων. Το πρόβλημα θα ήταν να υπάρχει μεγάλη αύξηση, που αποδεδειγμένα δεν υπάρχει. Άρα είναι ασφαλής μέθοδος», κατέληξε ο κ. Γουλής.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή: newsit.gr

Latest..

Καρκίνος του μαστού: Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να προβλέπουν αν θα αναπτυχθούν μεταστάσεις

30/05/2023 - 19:18

Health Rodos: Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι μία ελληνικής καταγωγής ειδικός από το King’s College του Λονδίνου. Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής μία ελληνικής καταγωγής ερευνήτρια,  βρήκαν τρόπο να προβλέπουν εάν θα προκαλέσει μεταστάσεις ο καρκίνος του μαστού. Οι επιστήμονες … [Read More...]

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για την προστασία από κουνούπια σε περίπτωση έξαρσης του ιού του Δυτικού Νείλου

30/05/2023 - 19:06

Health Rodos: Η περίοδος που τα κουνούπια κυκλοφορούν περισσότερο έχει ήδη ξεκινήσει, γι’ αυτό και ο ΕΟΔΥ εξέδωσε νέες συστάσεις για την προστασία μας από αυτά ώστε να μειωθεί και ο κίνδυνος λοίμωξης από τον από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε περίπτωση που υπάρξει έξαρση. Επειδή ο ιός … [Read More...]

Ένα πρωτεϊνικό πρωινό προλαμβάνει την υπερφαγία και την παχυσαρκία

30/05/2023 - 19:00

Health Rodos: Η κατανάλωση ενός πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με ερευνητές στην Αυστραλία. Μεγάλο μέρος των τροφίμων που καταναλώνουμε πλέον είναι επεξεργασμένα και εξευγενισμένα και είναι συνήθως χαμηλά … [Read More...]

Παραδοχή από Κινέζο επιστήμονα για τον κορωνοϊό: «Μπορεί να διέρρευσε από εργαστήριο»

30/05/2023 - 18:57

Health Rodos: Η προέλευση του κορονοϊού τίθεται εκ νέου «στο τραπέζι» μετά τις δηλώσεις του πρώην διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Προστασίας Νοσημάτων (CDC) της Κίνας, ότι η θεωρία της διαρροής από εργαστήριο για την προέλευσή του δεν πρέπει να αποκλειστεί.@media(max-width: 767px) { .gAdLeft { … [Read More...]

Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα λόγω τσιγάρου – Πέντε σοκαριστικά στοιχεία για το κάπνισμα

30/05/2023 - 18:23

Health Rodos: Πέντε, σοκαριστικά, στοιχεία για το κάπνισμα, με αφορμή την αυριανή (31.05.2023) Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος. Κάθε λεπτό 10 εκατομμύρια καπνιστές ανάβουν τσιγάρο και 15 άνθρωποι πεθαίνουν λόγω του καπνίσματος! Από τους 8 δισεκ. ανθρώπους στη Γη εκτιμάται ότι … [Read More...]

Βρετανία: Εντοπίστηκαν τα παλαιότερα κρούσματα πανώλης ηλικίας 4.000 ετών

30/05/2023 - 18:23

Health Rodos: Ερευνητές του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ εντόπισαν στη Βρετανία τρία κρούσματα Yersinia pestis, του βακτηρίου που προκαλεί πανώλη, ηλικίας 4.000 ετών. Πρόκειται για τα παλαιότερα μέχρι σήμερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη ασθένεια στη Βρετανία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευση που έκαναν στο … [Read More...]

Ιός του Δυτικού Νείλου – ΕΟΔΥ: Τι να κάνετε για να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια

30/05/2023 - 18:00

Health Rodos: Iatropedia newsroom 30 Μαΐου 2023 | 19:00 Καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας των κουνουπιών, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνιστά να λαμβάνετε μέτρα για να προφυλάσσεστε από τα κουνούπια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από … [Read More...]

Ερευνητές εντόπισαν τα παλαιότερα κρούσματα πανώλης στη Βρετανία – Χρονολογούνται πριν από 4.000 χρόνια

30/05/2023 - 17:29

Health Rodos: Πρόκειται για τα παλαιότερα μέχρι σήμερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη ασθένεια στη Βρετανία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευση που έκαναν στο περιοδικό «Nature Communications» Ερευνητές του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ εντόπισαν στη Βρετανία τρία κρούσματα Yersinia pestis, του … [Read More...]

Ιός του Δυτικού Νείλου: Πώς να προστατευτείτε – Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ

30/05/2023 - 17:18

Health Rodos: Οδηγίες για την προστασία από τα κουνούπια καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας τους, εξέδωσε Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε περίπτωση επανακυκλοφορίας του ιού.Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ … [Read More...]

Οδηγίες ΕΟΔΥ: Πώς να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

30/05/2023 - 17:05

Health Rodos: Ο ΕΟΔΥ συνιστά να λαμβάνετε μέτρα για να προφυλάσσεστε από τα κουνούπια, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε περίπτωση επανακυκλοφορίας του ιού. Καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας των κουνουπιών, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας … [Read More...]

24 hr ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Rodos Alarm ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ SITE ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Web Tech News

Follow us – Contact
Rodos Tech and Web Development info@rodos-island.gr

Φιλικά site











  • Μίκα Ιατρίδη από Νίσυρο: «Επιλέγουμε αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για μια αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα!»
  • «Ένα ταξίδι στον πολιτισμό της Ρόδου από τον Σέρβο συγγραφέα ταξιδιωτικών εμπειριών Ivan Andrejic»
  • Με επιτυχία έγινε ο αγώνας πίστας που διοργάνωσε ο Γ.Σ. Διαγόρας
  • Ανακοίνωσε Παπαδόπουλο ο Ευαγόρας
  • Καμπ τεχνικής ποδοσφαίρου από ΠΑΟΚ Κω και ΠΑΕ ΠΑΟΚ
  • Τζόνι Ντεπ: Σοβαρό ατύχημα για τον ηθοποιό – Tι έγραψε στα social media
  • Ποιο διαζύγιο; Το δεύτερο χτύπημα για τον Μαθιό στον Σασμό
  • Ράνια Θρασκιά: «Έχω πονέσει πολύ στην προσωπική μου ζωή»
  • Περίοδος δύο φορές σε ένα μήνα – Τι συμβαίνει
  • Η Μαρία Κορινθίου έχει αγαπήσει την νέα της εμφάνιση και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες της με μαγιό
  • Λόγος και Μέλος: Αντώνιος Αλυγιζάκης 1946-2023 (Α΄)
  • Ο Θεός δεν κολάζει κανέναν, την κόλαση την δημιουργούμε μέσα μας..
  • Καταλαβαίνεις τι κάνει ο διάβολος;
  • Ας μιλήσει ελεύθερα η φύση χωρίς να βιάζεται το μυαλό και η ψυχή των παιδιών….
  • Γέροντας τῶν Ἀγράφων: «Πᾶμε παπαδιά μου νὰ φύγουμε. Οἱ γιατροὶ τρελάθηκαν…»
  • Games with Gold: Αυτά είναι τα δωρεάν παιχνίδια Xbox για τον Ιούνιο
  • Ratchet & Clank: Rift Apart, κυκλοφορεί για PC τον Ιούλιο!
  • Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεχνητή νοημοσύνη – Μπορεί να αφανίσει την ανθρωπότητα
  • Ανακοινώθηκε και έρχεται σε PC το Ratchet & Clank: Rift Apart (trailer)
  • Η Sony ερευνάται για πιθανή κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης του PlayStation στην αγορά
hire cars - web tech design - mediterranean cruises