Health Rodos: Έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες ότι η άσκηση και η σωστή διατροφή συμβάλλουν στη μακροζωία.
Κάθε μέρα διαβάζουμε στο διαδίκτυο διάφορες συμβουλές για το πώς θα καθυστερήσουμε τη γήρανση των κυττάρων μας και θα κερδίσουμε την πολυπόθητη μακροζωία. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και ασκούνται τακτικά ζουν περισσότερο.
Όμως, οι συμβουλές για την μακροζωία δεν σταματούν εδώ. Συνεχώς, προτείνονται νέα συμπληρώματα διατροφής ή και … «μαγικά» ροφήματα τα οποία υπόσχονται να μας κρατήσουν νέους για πολλά χρόνια. Αλήθεια, είναι όντως αποτελεσματικά όλα αυτά;
Ίσως, ο γιατρός Mohammed Enayat να έχει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πάντως, ο ίδιος παίρνει συγκεκριμένα συμπληρώματα για τη μακροζωία και την υγεία του μυαλού και του δέρματος. Τα συμπληρώματα αυτά μοιράζεται με τους αναγνώστες της Daily Mail.
Μαγνήσιο
Αφού εξέτασε εκατοντάδες ασθενείς στην κλινική του και ανακάλυψε ότι περίπου το 80% από αυτούς είχαν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, αποφάσισε να το συμπεριλαμβάνει στην καθημερινή του δόση βιταμινών.
Το μαγνήσιο βρίσκεται σε τρόφιμα, όπως οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ψάρια όπως το σκουμπρί και οι μπανάνες. Ο Dr Enayat λέει ότι η λήψη του βοηθά τα οστά και τη γνωστική υγεία του εγκεφάλου.
Προσθέτει ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου συσχετίζονται με την αϋπνία, τη νευρικότητα, και τις μυϊκές κράμπες.
Σκόνη πρωτεΐνης και κολλαγόνο
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για το σώμα. Γι’ αυτό ο Dr Enayat την περιλαμβάνει στα συμπληρώματά του για μακροζωία.
Όλα τα ένζυμα στο σώμα βασίζονται σε πρωτεΐνες, διασπούν την τροφή, βοηθούν στην αναπαραγωγή του DNA και καταστρέφουν τις τοξίνες στο συκώτι.
Αλλά οι μύες μας είναι επίσης ως επί το πλείστον πρωτεΐνη. Μαζί με τα μαλλιά και τα νύχια και τα οστά και το δέρμα βασίζονται σε αυτήν για να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν.
Παρόλο που μπορεί να βρεθεί στα φασόλια, τα όσπρια, τα ψάρια, τα αυγά και το κρέας, ο ειδικός στη μακροζωία λέει ότι την λαμβάνει μέσω συμπληρώματος διατροφής όταν ξέρει ότι δεν παίρνει αρκετή από τη διατροφή του.
«Παίρνω μια σκόνη πρωτεΐνης κολλαγόνου, όχι κάθε μέρα, αλλά ιδιαίτερα τις μέρες που ξέρω διατροφικά ότι θα έχω λιγότερη πρωτεΐνη», σημειώνει. «Κάνω εναλλαγές ανά διαστήματα μεταξύ διαφορετικών τύπων πρωτεΐνης», προσθέτει.
«Για μια περίοδο θα πάρω κολλαγόνο βοείου κρέατος και πεπτιδικές πρωτεΐνες κολλαγόνου και μετά θα κάνω αλλαγή σε λίγη σκόνη πρωτεΐνης με βάση τον αρακά, η οποία είναι πολύ εύκολη για το πεπτικό σύστημα», διευκρινίζει.
Ο Dr Enayat τόνισε ότι αν και αυτά τα συμπληρώματα είναι ιδανικά για τον ίδιο, οι άνθρωποι θα πρέπει πρώτα να κάνουν μια εξέταση αίματος για να εντοπίσουν ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται το σώμα τους πριν δοκιμάσουν μια ποικιλία συμπληρωμάτων. Φυσικά, ένας γιατρός θα κατευθύνει τον καθένα για τη λήψη των κατάλληλων συμπληρωμάτων.
ΠΗΓΗ: Ηealthstat.gr
πηγή: giatros-in.gr