Health Rodos:
Οι επιστήμονες δίνουν νέες συστάσεις για την κατανάλωση αυγών – ενός θησαυρού πρωτεϊνών και βιταμινών. Η δρ Carrie Ruxton, σκωτσέζα διατροφολόγος, μαζί με την Madeleine Myers, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο έγκριτο περιοδικό Nutrients.
Αν και τα αυγά δαιμονοποιούνταν για χρόνια ως βόμβα χοληστερόλης, η σύγχρονη έρευνα δείχνει μια πολύ διαφορετική εικόνα. Πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες A, D, K, B2, B9, B12, E και μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, τα αυγά αποτελούν πολύτιμο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Ο Dr. Ruxton επισημαίνει ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να έχει θετική ή ουδέτερη επίδραση στην υγεία.
Τι επίδραση έχουν τα αυγά στην απώλεια βάρους;
Σε μελέτη που διεξήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγο και την οποία επικαλείται το woman.interia.co.uk, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κρόκοι των αυγών περιέχουν πράγματι χοληστερόλη, αλλά η αρνητική τους επίδραση στον οργανισμό σχετίζεται συχνά με τον τρόπο μαγειρέματος. Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη πρέπει να αποφεύγουν την ομελέτα τηγανισμένη σε βούτυρο με μπέικον ή λουκάνικο.
Πόσα αυγά πρέπει να τρώτε για να χάσετε βάρος;
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βέλτιστη ποσότητα αυγών σε μια δίαιτα απώλειας βάρους, ο Dr. Ruxton προτείνει ότι η κατανάλωση επτά έως 14 αυγών την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ένα έως δύο αυγά την ημέρα, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό είναι μόνο ένα στοιχείο ενός υγιεινού τρόπου ζωής που επηρεάζει ολόκληρη τη διαδικασία απώλειας βάρους.
Συνιστάται η ένταξη των αυγών στη διατροφή, ιδίως για τα παιδιά, τους εφήβους και τους ηλικιωμένους. Αυτές οι ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και τα αυγά μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών για την υγεία.
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr
πηγή: giatros-in.gr